Politie voorkomt grote vechtpartij in Zetten en schakelt helikopter in

Video/UpdateZETTEN - De politie en handhavers hebben woensdagavond een grote vechtpartij voorkomen op het Julianaplein in Zetten. 

Bij supermarkt Jumbo op het plein waren rond 21.00 uur twee grote groepen samengekomen. Volgens omstanders zou het om een ruzie tussen twee mannen gaan die hun vrienden erbij hadden gehaald. 

Een voertuig van handhaving was al snel aanwezig. Zij hebben de politie gewaarschuwd. Toen de politie eenmaal ter plekke was, maakten de groepen zich gauw uit de voeten. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er een politiehelikopter in de buurt was. ,, Toen de twee groepen die zagen, waren ze snel weg.”

De politie zette de achtervolging in met de helikopter, die nog lang boven het dorp in de gemeente Overbetuwe bleef cirkelen. 

Volgens de politiewoordvoerder heeft er voor zover bekend uiteindelijk geen gevecht plaatsgevonden. Ook is er niemand gewond geraakt en zijn er geen aanhoudingen gedaan. ,,Het liep met een sisser af.”

Meerdere voertuigen van de politie kwamen op het incident in Zetten af. Op het Julianaplein dreigden twee groepen mensen met elkaar op de vuist te gaan.
Volledig scherm
Meerdere voertuigen van de politie kwamen op het incident in Zetten af. Op het Julianaplein dreigden twee groepen mensen met elkaar op de vuist te gaan. © Persbureau Heitink

Betuwe