Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Politieke botsing in gemeente Overbetuwe over railterminal bij Reeth en Valburg

HETEREN/REETH - De gemeenteraad van Overbetuwe en wethouder Jan van Baal zitten bepaald niet op één lijn als het gaat over het provinciaal inpassingsplan voor de railterminal bij Reeth en Valburg. Waar Van Baal namens het gemeentebestuur van een prachtig resultaat spreekt, is de gemeenteraad, raadsbreed ook nog eens, juist ontevreden.

Eigenlijk ging het in Heteren, waar gemeenteraad en gemeentebestuur vergaderden, over de vraag of Overbetuwe er goed aan heeft gedaan met de provincie samen te werken rondom de plannen voor de railterminal. Zowel college als raad ging ervan uit dat samenwerking tot een voor de omwonenden zo goed mogelijk plan zou leiden, met een minimum aan overlast en een maximum aan verzachtende maatregelen. 

  1. De metropool Arnhem-Nijmegen houdt zijn eigen ‘Central Park’
    PREMIUM

    De metropool Arn­hem-Nijmegen houdt zijn eigen ‘Central Park’

    NIJMEGEN - De regio Arnhem-Nijmegen verandert de komende jaren in een metropool doordat tienduizenden mensen naar die steden trekken, staat in het Woonakkoord Oost-Nederland. Volgens planoloog Huub Ploegmakers is het aan de regio wat dat betekent voor wonen en reizen. Maar de bewoners zullen altijd een toevlucht naar het groen hebben, verwacht hij. ,,Het lijkt me raar als ze op Park Lingezegen gaan bouwen.’’

Betuwe