Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Politieke botsing in gemeente Overbetuwe over railterminal bij Reeth en Valburg

HETEREN/REETH - De gemeenteraad van Overbetuwe en wethouder Jan van Baal zitten bepaald niet op één lijn als het gaat over het provinciaal inpassingsplan voor de railterminal bij Reeth en Valburg. Waar Van Baal namens het gemeentebestuur van een prachtig resultaat spreekt, is de gemeenteraad, raadsbreed ook nog eens, juist ontevreden.

Eigenlijk ging het in Heteren, waar gemeenteraad en gemeentebestuur vergaderden, over de vraag of Overbetuwe er goed aan heeft gedaan met de provincie samen te werken rondom de plannen voor de railterminal. Zowel college als raad ging ervan uit dat samenwerking tot een voor de omwonenden zo goed mogelijk plan zou leiden, met een minimum aan overlast en een maximum aan verzachtende maatregelen. 

  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe