Volledig scherm
Kapitein Jan Stenssen uit Weurt. © eveline van elk

Pontje maakt overuren voor Theater Over & Weer

SLIJK-EWIJK - Het alsmaar populairder wordende Theater Over & Weer komt er weer aan. De repetities al zijn begonnen en zaterdag 10 mei is er een officieel momentje, als op de veerstoep in Beuningen bij wijze van startsein een papieren bootje te water wordt gelaten, dat symbool staat voor het evenement.

Het ziet ernaar uit dat het pontje tussen Slijk-Ewijk en Beuningen in de periode van 15 tot en met 24 juni overuren gaat maken, om publiek te vervoeren tussen de scènes die dan worden opgevoerd. In de voorverkoop zijn meer dan 320 kaarten verkocht. Vorig jaar werden in totaal 800 tickets verkocht. De organisatie verwacht dat dit aantal dit jaar wordt overtroffen.

Stijgende lijn

Quote

De scènes gaan over streekcul­tuur en worden gebracht door mensen uit de streek.

Frits Witjes

Over & Weer heeft sinds de eerste voorstelling in 2014 de stijgende lijn te pakken. Dit jaar doen bijvoorbeeld weer meer acteurs en koorzangers mee dan vorig jaar.

Bestuurslid Frits Witjes denkt dat Over & Weer zo aanspreekt door het lokale karakter. ,,De scènes gaan over streekcultuur en worden gebracht door mensen uit de streek. Ook dit jaar worden allemaal streekeigen thema's aangesneden, zoals water, fruitteelt, de pont en de kermis.’’

Productieleider Dagmar Kroezen heeft nog maar één zorg. ,,Dat de waterstanden in juni normaal zijn.’’

Vorig jaar stond het Waalwater zó hoog dat pontje De Weerder niet uit kon varen. De voorstellingen werden toen noodgedwongen allemaal aan de Beuningse kant gehouden.

  1. Kritiek op plan opheffen boemeltrein tussen Elst en Geldermalsen
    update

    Kritiek op plan opheffen boemel­trein tussen Elst en Geldermal­sen

    GELDERMALSEN / TIEL / ELST- Het plan om de treinverbinding tussen Geldermalsen, Tiel en Elst mogelijk op te heffen en te vervangen door een busbaan kan op kritiek rekenen. De Socialistische Partij in Provinciale Staten noemt het ‘een belachelijk idee’ om een treinverbinding te schrappen in een regio waar het verkeer dagelijks stil staat in files. Bij de gemeente Tiel en reizigersvereniging Rover heerst vooral scepsis.

Betuwe