Rob Schleper (l) en Koos Nijssen van de Buurtvereniging Leefbaar Reeth voeren al lang strijd tegen de plannen en krijgen nu hulp uit omliggende dorpen en van de Gelderse Statenfractie van de SP.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Schleper (l) en Koos Nijssen van de Buurtvereniging Leefbaar Reeth voeren al lang strijd tegen de plannen en krijgen nu hulp uit omliggende dorpen en van de Gelderse Statenfractie van de SP. © Rolf Hensel

Protest tegen Railterminal groeit

VALBURG - De weerstand tegen de Railterminal Gelderland is aan het groeien. Bewoners van dorpen in Overbetuwe willen de krachten bundelen om zich krachtiger te verzetten tegen het plan voor een overslagcentrum langs de Betuweroute bij Valburg. 

Dat bleek donderdag tijdens een bewonersavond van de SP in Valburg, in samenwerking met buurtvereniging Leefbaar Reeth.  De SP is tegenstander van de Railterminal. Ongeveer honderd mensen kwamen op de avond af, veel meer dan verwacht. Veel bewoners vinden dat door de Betuweroute en het toegenomen verkeer op de snelwegen de overlast al fors is gestegen. Ze zijn bang dat de Railterminal voor nog meer ellende gaat zorgen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe