Venema Media
Volledig scherm
PREMIUM
© Venema Media

Provincie roept gemeenteraad Overbetuwe op het matje over dreigende rode cijfers

ELST/ARNHEM - Gelders gedeputeerde Jan Markink gaat begin december met de gemeenteraad van Overbetuwe in gesprek over de gemeentelijke begroting. Die begroting is volgens de provincie Gelderland niet in orde. Ondertoezichtstelling dreigt. 

9 reacties

 • hermAn

  1 jaar geleden
  Overbetuwe is een gemeente die een veel te grote broek aantrekt als het gaat om ambities (poli Zuid, gemeentehuis, bedrijventerreinen), zoveel mogelijk van twee walletjes probeert te eten (Arnhem en NIjmegen) en de lasten voor de burger zo laag mogelijk wil houden (OZB) en wil profiteren van de Betuwelijn maar er geen past van wil hebben (RTG). Dat gaat een keer mis.
 • Koos Nijssen

  1 jaar geleden
  Provincie Gelderland heeft een dikke laag boter op het hoofd. Hun plan heeft de gemeente miljoenen kosten laten maken voor de ongewenste Railterminal Gelderland.Het is de provincie zelf die de rekening voor het RTG deels doorschuift naar de gemeente. Maar ook de huidige en vorige coalitie van Overbetuwe zijn schuld. Met name CDA is elke keer opnieuw akkoord gegaan met de kosten voor RTG die de gemeente zelf moet maken. 
 • pietertju

  1 jaar geleden
  jaren de bijna rijkste gemeente waar gaat het hier mis ??
 • hermAn

  1 jaar geleden
  Onthutsend, die raadsleden die zo lopen te roeptoeteren. Wat een niveau zeg! Zij hebben hun eigen begroting toch zeker zelf vastgesteld. Zelfs de OZB moest flink omhoog om de financiële tekorten af te dekken. Het nieuwe gemeentehuis dat de raad wilde is veel te duur uitgevallen. Daar mag de burger nu het gelag voor betalen. 
 • Uw Buurman

  1 jaar geleden
  De zorg die gedelibereerd is aan de gemeenten via de WMO is vooral een PvdA-plan met een duidelijke signatuur van Assher.Maar het is ook niet dat die zorg te weinig gefinancierd wordt vanuit Den Haag, sterker nog in vergelijking met andere takken van zorg, zijn de kosten voor de wmo juist extreem hard gestegen. In sommige jaren gingen de rijksbudgetten procentueel met 2 cijfers voor de komma om hoog. Maar de meeste gemeente-ambtenaren missen gewoon de kennis om de zorg goed te organiseren 

Betuwe