De Overbetuwse PvdA-fractievoorzitter Elbert Elbers, gesteund door Roel Eefting (D66) en Ard op de Weegh (BOB), vraagt de leden van provinciale staten om af te zien van de aanleg van de Railterminal Gelderland tussen Valburg en Reeth.
Volledig scherm
PREMIUM
De Overbetuwse PvdA-fractievoorzitter Elbert Elbers, gesteund door Roel Eefting (D66) en Ard op de Weegh (BOB), vraagt de leden van provinciale staten om af te zien van de aanleg van de Railterminal Gelderland tussen Valburg en Reeth. © Rolf Hensel

Raadsleden Overbetuwe vragen provincie om afblazen railterminal: ‘Investeer in de samenleving’

ARNHEM/ ELST - Gemeenteraadsleden uit Overbetuwe hebben woensdagochtend in het Provinciehuis in Arnhem de leden van Provinciale Staten gevraagd om af te zien van de aanleg van de Railterminal Gelderland (RTG) in hun gemeente. 

5 reacties

 • Koos Nijssen

  4 maanden geleden
  Zeker, omwonenden zijn al vanaf 2017 in actie. In maart 2019 boden we 1000 handtekeningen aan tegen RTG. En straks gaan we namens een groep gemachtigden samen naar de Raad van State. Want dit plan stinkt aan sake kanten. Ook uw geld wordt hier verpild.
 • Mediavirus

  4 maanden geleden
  Er zit al een miljard in die betuwelijn, maak hem dan nu ook maar af zoals geplanned.
 • IkWeetHetOokNietMeer

  4 maanden geleden
  Hopelijk was u zelf wél op tijd.
 • Koos Nijssen

  4 maanden geleden
  Vandaag wordt gestemd over 20,5 miljoen extra. Daarmee komen de kosten op 65,5 miljoen. Dat is nu al 5 miljoen boven de eerder afgesproken bandbreedte. En nieuwe offerte ProRail komt er nog bij! Nu die 20,5 miljoen wegstemmen is RTG wegstemmen, dus nuttig. Als de schop de grond in gaat is het project niet meer te stuiten al gaat het 100 miljoen kosten. Want dan gaan ze piepen over kapitaalvernietiging.
 • GezondVerstand

  4 maanden geleden
  Beetje laat de protest actie van deze heren uit de Overbetuwe.  
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

 2. Wandelen in het zonnepark
  Play

  Wandelen in het zonnepark

Betuwe