Volledig scherm
PREMIUM
Elst 2007- Toeristisch project: een Romeinse bruiloft wordt nagespeeld in de Grote Kerk /203598 © Erik van 't Hullenaar

Rare jongens die Romeinen, ook op de bruiloft, blijkt in Elst

ELST  - Een hogepriester in Elst. Het is tocht echt zo. Hij staat bij de Grote Kerk in Elst om een Romeins huwelijk te voltrekken. Maar dat kan pas als de goden zijn aanbeden.

Volledig scherm
Elst 2007- Toeristisch project: een Romeinse bruiloft wordt nagespeeld in de Grote Kerk /203598 © Erik van 't Hullenaar

Hij noemt zich de flamen Dialis, ofwel de hogepriester van Jupiter, de oppergod. De priester is in dit geval Jeroen Erven uit het Belgische Tienen. De andere hogepriester van dienst is een rol die gespeeld wordt door de Italiaan Pino Giampieri.

Dat bij de Grote Kerk op de derde zaterdag in juli een Romeinse bruiloft wordt nagespeeld door toneelgroep Corbvlo is gezien de geschiedenis van Elst niet zo vreemd. Onder de kerk is immers een Romeinse tempel te vinden.

Het is dan ook logisch dat de museumcommissie van de Protestantse Gemeente Elst de Romeinse aanwezigheid in Elst steeds onder de aandacht brengt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe