Volledig scherm
PREMIUM
Lida van de Voorde op een van de grafheuvels van de al deels aangelegde begraafplaats in Zetten. ,,Ik ben ontzettend blij dat we nu eindelijk door kunnen met deze plannen. Ik dans al de hele dag van binnen." © Rolf Hensel

Rechter wijst bezwaren omwonenden af; Begraafplaats Zetten gaat er komen

UPDATEZETTEN - Zetten krijgt zijn Algemene Begraafplaats. De Raad van State wees woensdagochtend de bezwaren van omwonenden tegen de aanleg van de begraafplaats van de hand. Op de nieuw aan te leggen begraafplaats tussen het Zettense Pad en de Lewe van Aduardstraat zijn vierhonderd graven voorzien.

Omwonenden voerden daar eerder deze maand bij de Raad van State een rechtszaak tegen. Zij willen geen begrafenisstoeten door hun wijk. Verschillende omwonenden vrezen voor begrafenisstoeten en andere verkeersdrukte in hun wijk. De rouwstoeten rijden door de Lewe van Aduardstraat naar een nog aan te leggen parkeerterrein bij de begraafplaats.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe