Overbetuwe wil dat de familie Bakker hun woning (links) aan de Rijksweg-Zuid in Elst verlaat. Er kan daar volgens de gemeente niet permanent gewoond worden omdat de uit 1914 stammende woning te dicht naast de boerderij (rechts) staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Overbetuwe wil dat de familie Bakker hun woning (links) aan de Rijksweg-Zuid in Elst verlaat. Er kan daar volgens de gemeente niet permanent gewoond worden omdat de uit 1914 stammende woning te dicht naast de boerderij (rechts) staat. © Erik van 't Hullenaar

Rechter: ‘Zet de familie Bakker nog niet op straat’

ARNHEM/ELST - Tom en Els Bakker uit Elst dreigen morgen hun huis in Elst uitgezet te worden, na een strijd van 17 jaar. De rechter in Arnhem liet gisteren weten dat hij hen niet kan helpen. Toch vroeg hij de gemeente om de uitzetting niet door te zetten. Oud-wethouder Jan van Baal heeft spijt van zijn rol in de zaak. 

11 reacties

 • roberto

  8 maanden geleden
  Woning met de nadruk op "woning" in 1914 gebouwd, het is toch gebouwd als woning? Er is toch in gewoond al jaren in die woning?Stelletje "gekke" van een gemeente geven hier nu een andere bestemming aan, hoe gek wil je het hebben.
 • Mark

  1 jaar geleden
  Dan had de oude eigenaar dat moeten claimen.
 • PeterM

  1 jaar geleden
  Ook van compensatie van de oud eigenaar is schijnbaar nooit sprake geweest. Het gaat mij om het principe dat de economische waarde zomaar teniet gedaan kan worden door een bestemmingsplanwijziging. Dan hebben we het nog niet over gewekte verwachtingen door gemeentelijk bestuurders.
 • Mark

  1 jaar geleden
  Onzin.Ze wisten altijd al waar ze aan toe waren. Hebben tegen beter weten in en valse hulp van wethouder getracht het te legaliseren.  Het recht heeft gewoon gezegevierd!
 • Truus

  1 jaar geleden
  Ze hebben een huis zonder woonbestemming gekocht. Dat is hun eigen keuze geweest. Ze hadden gedacht de zaak wel naar hun hand te kunnen zetten. Maar helaas is dit mislukt. Waarom moeten ze dan schadeloos gesteld worden. Ze hebben zelf gegokt en verloren!
 1. Zeker 53 doden bij busongeluk in Kameroen
  Play

  Zeker 53 doden bij busongeluk in Kameroen

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

Betuwe