Volledig scherm
PREMIUM
Overbetuwe wil dat de familie Bakker hun woning (links) aan de Rijksweg-Zuid in Elst verlaat. Er kan daar volgens de gemeente niet permanent gewoond worden omdat de uit 1914 stammende woning te dicht naast de boerderij (rechts) staat. © Erik van 't Hullenaar

Rechter: ‘Zet de familie Bakker nog niet op straat’

ARNHEM/ELST - Tom en Els Bakker uit Elst dreigen morgen hun huis in Elst uitgezet te worden, na een strijd van 17 jaar. De rechter in Arnhem liet gisteren weten dat hij hen niet kan helpen. Toch vroeg hij de gemeente om de uitzetting niet door te zetten. Oud-wethouder Jan van Baal heeft spijt van zijn rol in de zaak. 

,,Wij zijn helemaal gesloopt. We zitten financieel aan de grond en kunnen nergens naar toe. Het is hier wonen of onder een brug slapen", zeggen Tom en Els Bakker geëmotioneerd. ,,We leven al zeventien jaar met de dreiging om op straat gezet te worden.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Overvallers stel 150 merkzonnebrillen bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleurige’ Renault Captur
    update | video

    Overval­lers stel 150 merkzonne­bril­len bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleu­ri­ge’ Renault Captur

    ELST - Bij de ramkraak op Rolf Brillen in Elst hebben de overvallers in de nacht van woensdag op donderdag 150 merkzonnebrillen weggegrist. Ze snelden vervolgens weg in een lichtkleurige Renault Captur. De totale waarde van de buit bedraagt volgens eigenaar Rolf Nieuwenhuis circa 20.000 euro. ,,Heel vervelend allemaal, maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade."

Betuwe