Volledig scherm
Zondag was de laatste dag van het Winterfestijn in Elst. © Rolf Hensel

Recordaantal schaatsers bij Winterfestijn in Elst

ELST - Het Winterfestijn Overbetuwe in Elst heeft de afgelopen drie weken een recordaantal schaatsers getrokken. Tijdens de twaalfde editie op het evenementenplein werden bijna 15.000 schaatsers geteld, drieduizend meer dan de vorige keer. 

Er zit nog rek in het festijn omdat het doorgaans rond etenstijd een stuk rustiger is op de ijsvloer. Bij de cijfers zijn de leerlingen niet meegerekend die meededen aan het schoolschaatsen. Dat waren er 1711, een fractie meer dan een jaar eerder.

Volgens de organisatie is de stabiele kwaliteit een van het ijs een van de redenen waarom schaatsers voor de baan in Elst kiezen. Verder speelt mee dat het parkeren in Elst gratis is en er voor de huur van schaatsen niet betaald hoeft te worden. Het Winterfestijn Overbetuwe heeft de complimenten van de schaatsbond KNSB gekregen voor de attractiviteit van de baan en de efficiënte indeling ervan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe