Volledig scherm
Medewerkers van de provincie Gelderland plaatsen duurzame reflectorpaaltjes tussen Elst en Randwijk. © dG

Reflectorpaaltjes van bermgras en tuinstoelen tussen Elst en Randwijk

ELST/RANDWIJK - Oplettende weggebruikers hebben ze al zien staan, de nieuwe reflectorpaaltjes langs de N836 tussen Elst en Randwijk. Waar ze van gemaakt zijn is wel een verrassing.

De paaltjes langs de doorgaande weg van Elst via Valburg, Herveld en Zetten naar Randwijk zijn gemaakt van het plastic van oude tuinstoelen en bermgras. Het gaat om een proef van de provincie Gelderland met deze zogeheten biobased reflectorpaaltjes.

Ze staat in Gelderland ook langs de N230 (Kesteren), N322 (Wamel) en de N874 (Wijchen-Beuningen).

Het gaat om een proef van een half jaar, waarin moet blijken of deze duurzaam geproduceerde paaltjes sterk genoeg zijn om in ‘het wild’ te overleven.

Gelderland hoopt met deze proef een bijdrage te leveren aan het nuttig besteden van de enorme berg plastic afval en de ruim 5500 ton bermgras die jaarlijks langs de provinciale wegen wordt gemaaid. De nu geproduceerde paaltjes bestaan voor de helft uit bermgras en de andere helft uit plastic.

Mocht de proef succesvol blijken, dan zullen deze duurzame paaltjes op termijn langs alle provinciale wegen worden gebruikt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe