Volledig scherm
Voormalig topschaatser Erben Wennemars loopt hard met basisschoolkinderen. © Erik van 't Hullenaar

Rennen met Erben in Elst

ELST - Niemand minder dan meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars (43) was gisteren te gast op enkele basisscholen in Elst. De kinderen werkten zich in het zweet.

De Dalfsenaar werd lang niet door iedereen herkend -de meeste kinderen moesten nog geboren worden toen de sprinter zijn beste jaren kende- maar de pret was er niet minder om. Er werd een kwartiertje gerend en het enthousiasme van de winnaar van Olympisch brons in 2006 werkte aanstekelijk. 

Wennemars is ambassadeur van The Daily Mile, een project dat kinderen aanspoort elke dag een kwartiertje hard te lopen op school. Wethouder Wijnte Hol, een fervent hardloper, was gisteren ook van de partij om het ‘beweegfeestje’ mee te vieren. 

Overbetuwe is sinds januari 2018 een zogenoemde JOGG-gemeente: Jongeren Op Gezond Gewicht. Zoals de naam al doet vermoeden stimuleert Overbetuwe een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe