Tim Ruiling.
Volledig scherm
Tim Ruiling. © Erik van 't Hullenaar

Ridder Tim Ruiling uit Elst krijgt telefoontje van minister Bijleveld én burgemeester Hoytink-Roubos

overzicht overbetuweELST - Voor Tim Ruiling (68) uit Elst was het helemaal een bijzondere dag. Eerst kreeg hij vrijdagmorgen tot zijn grote verrassing van minister van Defensie Ank Bijleveld te horen dat hij was benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Even later belde burgemeester Patricia Hoytink-Roubos hem op om hem te feliciteren met de koninklijke onderscheiding. 

Ruiling is initiatiefnemer van de Sunset March, een eerbetoon aan geallieerde militairen. Ook steekt hij vrije tijd in de Veteranensociëteit Overbetuwe. Daarnaast is hij voorzitter van het stembureau Overbetuwe. Ruiling is de enige Overbetuwenaar die door koning Willem Alexander is benoemd tot ridder. 

De andere vijftien onderscheiden inwoners zijn allen benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze komen uit de dorpen Elst, Driel, Andelst en Herveld. Ze kregen een telefoontje van Hoytink-Roubos. ,,Heel bijzonder om mensen op deze manier te vertellen dat ze koninklijk zijn onderscheiden. Hierdoor was bij velen de verrassing nog groter omdat het telefoontje uit het niets kwam. Terwijl ze thuis aan de koffie zaten. De mensen waren blij en vereerd en vroegen zich af aan wie ze het lintje te danken hadden", aldus Hoytink-Roubos.

Collecteren 

Uit Driel komen Sander (77) en Thea de Hartog (76). Ze maken zich allebei verdienstelijk bij Stichting Driel-Polen en de Stichting Samen Zorgen Liefkenshoek. Ook collecteren ze voor goede doelen. Jan Castelein (66) is voorzitter van de ledenraad Waddenvereniging en en verkeersregelaar in Driel. 

Janny Hulshuizen (85) helpt de Stichting Hulp Haïti Driel en de Protestantse Gemeente Driel. Dat doet ook de 70-jarige Bep Jacobs. Daarnaast is ze actief bij basisschool De Meeuwenberg. De 68-jarige Ria Lamers zet zich in voor de Stichting Driel-Polen en is mantelzorger voor haar zwager.

Volksdansgroep

Willy Peters (67) uit Elst is druk met Huurdersvereniging Overbetuwe en is voorzitter van Wijkplatform Elst-Noord. Marjolein Peters (80) is oprichter van Volksdansgroep Gelderse Blom en zanggroep Seniorina‘s. De 65-jarige Lubbert Snel is vrijwilliger bij Stichting Boerderij Lingezegen en ouderling bij de protestantse kerk in Elst. Dickie Heij (75) is actief bij de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe net als Bert Jansen (59). Die zet zich ook in voor de EHBO-afdeling in Elst. 

Samen Zorgen 

De 85-jarige Annie Peters is koorlid bij St. Caecilia Herveld-Andelst en ze is vrijwilliger bij Stichting Samen Zorgen. Anneke Doeze Jager-Steenstra  (61) uit Andelst zet zich in voor de afdeling Betuwe van de Stichting voor hulp en opvang ongewenst zwangerschap. Zij doet haar vrijwilligerswerk in buurgemeente Neder-Betuwe en kreeg dan ook een telefoontje van burgemeester Kottelenberg.

Miranda Janssen (54) uit Herveld is actief bij koor de Waredo's, sportfokkersvereniging Dodewero en Tennisvereniging Herveld-Andelst. En mevrouw Den Boer uit Dodewaard is vrijwilliger bij de parochie Maria Magdalena in Herveld. Daarom kreeg zij haar lintje in de gemeente Overbetuwe.

Betuwe