Ron van Essen in Slijk-Ewijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Ron van Essen in Slijk-Ewijk. © Erik van 't Hullenaar

Ron (57) uit Slijk-Ewijk wil de Tweede Kamer in: ‘Plattelanders kunnen hun eigen boontjes wel doppen’

VrijdaginterviewSLIJK-EWIJK - Ron van Essen leidt geen beklagenswaardig bestaan. Samen met vrouw en kinderen woont hij in een recent verbouwde boerderijwoning halverwege Slijk-Ewijk en Oosterhout. Met maar liefst twee riante woonkamers, aardverwarming en een uitzicht zo ver het oog rijkt. Maar goed mogelijk dat hij die fraaie plek volgend jaar moet verruilen voor een eenvoudig onderkomen in Den Haag. Als kersvers kamerlid voor een gloednieuwe landelijke politieke partij.

3 reacties

 • Chris

  2 maanden geleden
  Ik kan geen touw vastknopen aan de redeneringen van deze heer. Als je moeite hebt met Park15, dan kun je beter de provinciale of gemeentepolitiek in gaan. Het rijk staat daar ver vanaf. En wat is precies de bedoeling achter zijn opmerking dat de woningen in zijn omgeving erg duur zijn? Moeten er meer woningen bij komen? Tja, dan zal het platteland toch echt veel minder stikstof moeten gaan uitstoten. Juist het rijk wil dat er veel woningen worden bijgebouwd, maar lokale bewoners zien dat vaak niet zitten. Ook op dit punt kun je beter in de lokale politiek gaan zitten. Goedkope retoriek is het.
 • Charlie De vries

  2 maanden geleden
  Dag meneer , dus nu ligt het aan de bewoners van het platteland ? Vergeten we de zware industrie rondom Rotterdam dan ? Net over de grens het ruhrgebied ? Etc etc ... beetje simplistisch redenatie van u dat het nu alleen de agrariërs zijn in dit land die verantwoordelijk zijn voor de stikstof uitstoot ... Nederland is maar een heel klein stipje op deze aardkloot....slaap zacht ...
 • IkWeetHetOokNietMeer

  2 maanden geleden
  Deze meneer pleit voor het behoud van de leefbaarheid op het platteland. Hij is even vergeten dat die leefbaarheid in het hele land wordt verpest door de enorme stikstof uitstoot. En welke bedrijfstak is daar het meest voor verantwoordelijk? Daar hoor ik meneer niet over. Het zal wel weer aan anderen liggen.
 1. Twee geparkeerde auto's gaan in vlammen op in Tiel
  Play

  Twee geparkeer­de auto's gaan in vlammen op in Tiel

 2. Brandweer druk met blussen van grote brand in school in Doetinchem
  Play

  Brandweer druk met blussen van grote brand in school in Doetinchem

Betuwe