Volledig scherm
PREMIUM
Elke, Marie-Jolie, Alice, Puk en Sam (vlnr) bereiden de kerstactie van basisschool De Elstar in Elst voor. © Rolf Hensel

Scholieren wissen met kerstactie de tranen van schoonmaakster Alice

ELST - De leerlingen van basisschool De Elstar in Elst vullen deze maand een schoenendoos met spulletjes voor arme kinderen in Ivoorkust. Initiatiefneemster is Alice Bax-Tan, de Ivoriaanse schoonmaakster van de school.   

2018 was een verschrikkelijk jaar voor Alice Bax-Tan. De 48-jarige schoonmaakster uit Bemmel verloor op 10 februari haar zoon Patrick Kobe, die in Ivoorkust woonde. Hij werd vermoord door een straatbende en werd slechts 28 jaar. 

Sindsdien leeft Bax-Tan, geboren in Ivoorkust en voor de liefde tien jaar geleden naar Nederland verhuisd, elke dag met pijn. ,,In Ivoorkust is een groot verschil tussen arm en rijk. Veel kinderen gaan niet naar school, hebben niets en gaan het verkeerde pad op. Daar is mijn zoon de dupe van geworden. Ik wil de de kinderen in Tanpleu, het dorp waar mijn familie woont, helpen en heb daarom een stichting opgericht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe