Volledig scherm
PREMIUM
Dierenarts Moss Tijssen schreef een kinderboek om kinderen zo inzicht te geven wat er zich allemaal afspeelt in een dierenkliniek. © Erik van 't Hullenaar

Sjef de Kliniek, de boekenhond die kinderen alles vertelt over de dierenarts

HERVELD/ NIJMEGEN - Hoe geef je kinderen inzicht in de dagelijkse praktijk van een dierenkliniek? ,,Door er een boek over te schrijven”, zegt dierenarts Moss Tijssen uit Herveld. Sjef de Kliniek, de hond uit Nijmegen.

Een dierenarts die zich bezig houdt met kinderboeken schrijven. In het geval van Moss Tijssen (47) uit Herveld minder raar dan het lijkt. ,,Want ik schrijf al zolang ik me kan herinneren.”

Op jonge leeftijd voor de schoolkrant en later als student en dierenarts over dierengeneeskunde. Voor Moss Tijssen, dierenarts in Dierenkliniek Sint Anna 404, is papier al jaren een goede vriend. In 2013 verscheen Verhalen op Pootjes, een boek over de dagelijkse praktijk van een dierenarts. Een boek voor volwassenen.

Later deze maand richt Tijssen zich onder haar schrijversnaam Miss Moss op kinderen. ,,Met Sjef de Kliniek wil ik kinderen op een toegankelijke manier laten zien hoe het er in een dierenkliniek aan toe gaat”, zegt de Herveldse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe