Volledig scherm
De nieuwe ongelijkvloerse spoorwegovergang in Elst. © Gerard Verschooten

Slingerende spoorbrug de Hoge Noot in Park Lingezegen vordert gestaag: 28 mei is de opening

ELST - De 300 meter lange brug de Hoge Noot die in Park Lingezegen bij Elst over het spoor Arnhem-Nijmegen slingert nadert zijn voltooiing. Er ontbreekt nog ongeveer 30 meter bruggedeelte aan de kant van De Park. Het brugdeel aan de zijde van Waterrijk is vrijwel gereed. 

Daarna wordt de bestrating van de Notenlaan aangepakt. ,,We hebben de opening gepland op 28 mei. Vanaf die dag kunnen fietsers en wandelaars makkelijk, veilig en snel van De Park naar Waterrijk", zegt projectleider Arno Schuring van de brugverbinding in Park Lingezegen. 

Complexer

De datum van ingebruikneming is een aantal keren aangepast. Het streven was om de Hoge Noot rond de kerst van vorig jaar klaar hebben. Maar het weer zat niet mee. ,,En de klus was veel complexer dan we vooraf hadden gedacht. De Hoge Noot moet een robuuste en toekomstbestendige brug worden. Daarom hebben wij meer tijd voor de werkzaamheden genomen en de planning aangepast", zegt Schuring. 

Notenlaan

De brug zelf moet eind februari, begin mei klaar zijn. Dan liggen alle brugdelen op hun plaats en bevinden de uiteinden zich op maaiveldniveau. Daarna wordt de grond rond en onder de Hoge Noot aangepakt. De Notenlaan wordt weer in ere hersteld. ,,Daar is ook enige tijd meegemoeid."

Begin december bereikten werknemers van bouw- en spoorbedrijf Strukton tijdens een nachtelijke operatie het hoogste punt van de slingerbrug. 

Betuwe