De Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens slaat de eerste paal voor de brug.
Volledig scherm
De Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens slaat de eerste paal voor de brug. © Erik van 't Hullenaar

Slingerende voetgangers- en fietsersbrug kers op de taart van Park Lingezegen

videoELST/ARNHEM - De bouw van de brug die de delen Waterrijk en De Park in Park Lingezegen tussen Arnhem en Elst met elkaar verbinden is begonnen. Nijmeegs wethouder en bestuurslid van Park Lingezegen Harriet Tiemens heeft donderdagmiddag met een heimachine symbolisch de eerste paal voor de brug die over het spoor slingert in de grond geslagen.

Rond de jaarwisseling kunnen voetgangers en fietsers van de brug ter hoogte van de Notenlaan gebruik maken. De brug is ongeveer 300 meter lang en kost 2,5 miljoen euro. ,,Het wordt een bijzondere brug die prima in het landschap past", zei interim voorzitter Matthieu Gremmen, voordat Tiemens in de heimachine klom. 

Kers op de taart

De Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens slaat de eerste paal voor brug.
Volledig scherm
De Nijmeegse wethouder Harriet Tiemens slaat de eerste paal voor brug. © Erik van 't Hullenaar

Volgens hem wacht de bouwers een grote uitdaging omdat de brug over een druk spoor heen wordt aangelegd. Het mooie van de brug is dat bezoekers van het park sneller en makkelijker van het ene naar het andere parkgedeelte wandelen en fietsen. ,,De brug is de kers op de taart van Park Lingezegen", aldus Gremmen.

Volgens Jan Willem Kamerman oud-directeur en oud-projectleider van het park is niet alleen uit esthetisch oogpunt voor een meanderende brug gekozen. ,,Op die manier waren wij in staat het hoogteverschil te overbruggen zonder dat de brug al te steil zou op- en aflopen.”

Notenlaan 

De brug loopt langs de Notenlaan. Ook daar is bewust voor gekozen. ,,Dan kun je vanaf de brug genieten van de schoonheid van de laan", zegt Kamerman. 

Aan de andere kant van de brug ligt nog wel de drukke Rijksweg Noord. Daar is een veilige oversteekplaats gerealiseerd voor wandelaar en fietsers die het moerasgebied binnengaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe