Volledig scherm

Sociale ziektekosten voor meer Overbetuwenaren

ELST - Veel meer Overbetuwenaren kunnen per direct gebruikmaken van een collectieve ziektekostenverzekering voor minima, die de gemeente aanbiedt. Dat levert een flinke korting op, terwijl wel een goede verzekeringsdekking wordt geboden. Het Overbetuwse college van burgemeester en wethouders heeft tot deze aanpassing besloten omdat de nieuwe ziektekostenverzekering voor 31 december moet worden afgesloten.

Overbetuwenaren die nu in aanmerking komen voor deze sociale verzekeringsvorm, kunnen zich dus nog een paar weken goed oriënteren.

Kosten
Tot nu toe was de collectieve ziektekostenverzekering aan te vragen door inwoners of huishoudens die maximaal 110 procent van het wettelijk sociaal minimum te besteden hebben. B en W willen die grens optrekken naar 120 procent, maar na aandrang vanuit diverse politieke partijen wordt dat 130 procent.

Grens
Door de grens om mee te mogen doen wat op te trekken, hoopt Overbetuwe te voorkomen dat inwoners die net boven die minimumgrens zitten, gaan beknibbelen op hun aanvullende ziektekosten. De maatregel kost de gemeente 40.000 euro. Die wordt uit een potje van 250.000 euro gehaald, dat vanaf volgend jaar extra aan het budget Sociale Zaken wordt toegevoegd.

Betuwe