De Stationsweg in Valburg, waar ooit het station stond. De provincie wil weer stations toevoegen op de lijn tussen Tiel en Elst, maar heeft een eerste voorkeur voor Echteld. Valburg zou daarna pas in beeld komen.
Volledig scherm
De Stationsweg in Valburg, waar ooit het station stond. De provincie wil weer stations toevoegen op de lijn tussen Tiel en Elst, maar heeft een eerste voorkeur voor Echteld. Valburg zou daarna pas in beeld komen. © Erik van 't Hullenaar

Spoorlijn Elst-Tiel vervangen door busbaan is te duur, maar station Valburg blijft wel in beeld

ELST/ TIEL - Het vervangen van de spoorlijn Elst-Tiel door een snelle busbaan is te duur. Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie Gelderland. Wel gloort er voorzichtig hoop voor een station in Valburg.

 1. Fluisterstil de Rijn over met een fonkelnieuwe elektrische veerpont: ‘Het is net een Tesla’
  PREMIUM

  Fluister­stil de Rijn over met een fonkelnieu­we elektri­sche veerpont: ‘Het is net een Tesla’

  RENKUM/HETEREN - Het is even een paar keer een metertje heen en weer manoeuvreren bij de Renkumse veerstoep. Deels gewenning, met zo’n fonkelnieuw elektrisch vaartuig. ,,Deze kant is ook lastiger dan de Heterense veerstoep: hier in Renkum ligt ie iets gekanteld”, zegt Henri Kooijmans. ,,En dan is het waterpeil ook nog eens 75 centimeter boven normaal en dan heb je meer stroming.”
 2. Automobilist laat fietsster voor dood achter op RijnWaalpad en komt niet naar zitting: ‘Hoe kun je met jezelf leven?’
  PREMIUM
  32

  Automobi­list laat fietsster voor dood achter op RijnWaal­pad en komt niet naar zitting: ‘Hoe kun je met jezelf leven?’

  ARNHEM – Hij rijdt rond zonder rijbewijs, is waarschijnlijk onder invloed van softdrugs, botst in Arnhem tegen een vrouw op een mountainbike, laat haar voor dood achter en komt niet naar de rechtszitting. ,,Schofterig”, noemde de officier van justitie hem dinsdag op de rechtbank. Ze eiste een gevangenisstraf van een half jaar tegen de 33-jarige Tristan E. uit Huissen.

Betuwe