De spoorlijn tussen Geldermalsen en Elst maakt mogelijk plaats voor een busbaan en snelfietspad.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorlijn tussen Geldermalsen en Elst maakt mogelijk plaats voor een busbaan en snelfietspad. © Erik van 't Hullenaar

Spoorlijn Geldermalsen-Tiel-Elst maakt mogelijk plaats voor busbaan

UPDATEELST - De spoorlijn Geldermalsen- Tiel- Elst maakt mogelijk plaats voor een busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer. De provincie Gelderland voert onderzoek uit naar de toekomstbestendigheid van deze spoorlijn en het ombouwen naar een busvoorziening is daarbij nadrukkelijk in beeld.

Het plan komt uit de koker van de gemeente Overbetuwe, dat eigenlijk een eigen onderzoek naar de spoorlijn wilde opzetten. Na overleg met buurgemeenten en de provincie neemt die laatste het onderzoek over.

De Overbetuwse wethouder Jan van Baal ziet alleen maar voordelen. ,,Een busverbinding is voor de inwoners van onze dorpen veel praktischer. Een bus is veel flexibeler als het gaat om op- en afstappen en op deze manier kunnen we alle dorpen op die lijn aansluiten, Valburg bijvoorbeeld. Ook de vervoersfrequentie kan met bussen makkelijker omhoog.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe