Volledig scherm
Het terrein Gerritsen in Heteren, daar moet in 2024 worden begonnen met de bouw van een nieuwe woonwijk. © Streetview

Sportveld in bouwplan Heteren werpt schaduw nu al vooruit

HETEREN - In de woningbouwplannen op het terrein van Gerritsen in Heteren moet ook een sport- of dorpsveld worden opgenomen.

Mocht die door het dorp zo vurig gewenste voorziening in de plannen ontbreken, dan stemmen PvdA, BOB en GroenLinks waarschijnlijk niet in met het bestemmingsplan.

Dat bleek gisteren voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering van Overbetuwe in Elst. Tijdens een door de PvdA gevraagde rondetafelsessie bleken aan de ene kant Ruud Maatman namens de Woonstichting Heteren en aan de andere kant leden van de Dorpsraad Heteren, volleybalclub Toesj en de Bredeschool nog niet op één lijn te zitten.

Tot verbazing van Maatman die meende dat het plan om op het terrein Gerritsen verschillende soorten woningen te bouwen, waarvan 45 procent in de sociale huursector, op brede steun uit het dorp kon rekenen.

Belangrijk onderdeel

Dat bleek een vergissing, verschillende partijen uit het dorp merkten op dat een dorps- of sportveldje in het plan, pal naast sporthal De Bongerd, ontbreekt. Voor hen het belangrijkste onderdeel van het plan.

Maatman zei toe volgende week met een aangepast plan te komen, waar ook verschillende opties voor een dorps- of sportveld zijn verwerkt. ,,Maar dat gaat dan wel ten koste van sociale huurwoningen”, voorspelde Maatman.

Voor PvdA, BOB en GroenLinks was dat reden om een duidelijk schot voor de boeg te geven. ,,Wij hechten aan burgerparticipatie. Bij het vaststellen van het bestemmingsplan voor dit terrein zal draagvlak in het dorp een belangrijk criterium zijn”, verwoorde Aad Noordermeer de stemming. 

Betuwe