Volledig scherm
In de regio Arnhem-Nijmegen wordt flink bijgebouwd, toch blijven met name huurwoningen voor starters de komende jaren schaars © ANP XTRA

Starterswoning blijft schaars goed in Lingewaard en Overbetuwe

ELST / BEMMEL - Mensen die niet op een aanbod van de woningstichting voor een woning reageren komen  twee maanden lang ook niet in aanmerking voor een andere woning. Vanaf 2020 één van de nieuwe spelregels voor woningzoekenden in Lingewaard en Overbetuwe.  

Huurwoningen voor starters blijven ook in de periode 2020 - 2023 schaars. De toewijzingsregels die er voor zorgen dat die woningen in Overbetuwe en Lingewaard eerlijk worden toegewezen blijven om die reden ook in die periode van kracht. Het niet reageren op een woningaanbod leidt tot vertraging bij het toewijzen van woningen en om dat gedrag tegen te gaan bevat de nieuwe regeling deze maatregel.

Het toewijzen van huurwoningen is in 17 gemeenten in de regio Arnhem/Nijmegen, waaronder ook Overbetuwe en Lingewaard, vastgelegd in de huisvestingsverordening. Die moet elke vier jaar opnieuw worden vastgesteld, maar regels over de toewijzing van woningen mogen alleen worden vastgesteld als er sprake is van schaarste. 

De zeventien gemeenten in deze regio menen dat er nog steeds sprake is van schaarste in de sociale huursector en dat dat tekort ook in 2020-2023 blijft bestaan.  De gemeenteraden in alle betrokken gemeenten moeten zich eind dit jaar over de nieuwe regeling uitspreken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe