De steen en het bijbehorende briefje dat door de ruit van een woning in Elst werd gegooid.
Volledig scherm
PREMIUM
De steen en het bijbehorende briefje dat door de ruit van een woning in Elst werd gegooid. © Erik van 't Hullenaar

Steen door ruit en dreigbrief: huurster weggepest uit Molukse wijk in Elst

ELST - Bij Sanne Plooster vloog vorige week een steen door de voorruit van haar net betrokken huurwoning in Elst. Met een briefje van de dader. Die stelt dat de woning voor Molukkers is en dreigt opnieuw langs te komen als Plooster niet snel vertrekt.

86 reacties

 • Ook

  1 jaar geleden
  Indien u nu, na 60 jaar nog steeds zoveel begrip heeft voor alle emoties en frustraties onder de Molukkers accepteert u daarmee ook hun eigen weigerachtige houding gedurende al die jaren om te proberen daar overheen te komen. Diezelfde houding verdient - wat mij betreft - geen enkel begrip en toont een duidelijk gebrek aan realisme aan, ook iets waarvoor de handen niet op elkaar hoeven.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Zoals al eerder aangegeven: dit is niet slechts een treurige daad.Hetzelfde is eerder voorgevallen in de wijk Hatert in Nijmegen en blijkens het eerste verhaal ook nog eens in Hoogeveen.Daarnaast is het commentaar van Frassule 26 inhoudelijk gewoon juist, dit betreft een racistische daad.Die moeten we niet ineens anders gaan noemen omdat we medelijden hebben met de groep waartoe de vermoedelijke dader behoort.
 • LegendaryCarlos

  1 jaar geleden
  Beste Hendrik Jan, jij ontkent de Nederlandse wet en de gebeurtenissen.
 • Charlie De vries

  1 jaar geleden
  Je praat hier over de 3e generatie molukkers , daar mag je nu toch wel verwachten dat ze een beetje geïntrigeerd zijn ! Van deze generatie heeft er echt geen 1 zij aan zij gevochten met de Nederlanders! Alle mogelijkheden en kansen hebben deze mensen , maar wederom in de slachtofferrol kruipen ! Gedrag je gewoon .
 • Aad

  1 jaar geleden
  Lijkt me overduidelijk en het is niet de 1e keer dat ik dit lees....wij komen niet meer naar die pasar malam toe, geen zin meer in.

Betuwe