Volledig scherm
PREMIUM
De sloop en nieuwbouw van de woningen aan de Doelenstraat in Huissen is stilgelegd vanwege de stikstofdiscussie. © Erik van 't Hullenaar

Stikstof-alarm voor ruim 150 bouwprojecten in Betuwe

ELST/BEMMEL - Tientallen bouwprojecten in Lingewaard en Overbetuwe dreigen geen doorgang te vinden of vertraging op te lopen omdat de overheid haar stikstofbeleid eerst op orde moet brengen. Daarbij gaat het om het doortrekken van de A15, de aanleg van de Railterminal Gelderland bij Valburg en Reeth maar ook kleinere woningbouwprojecten.

Aan de Doelenstraat in Huissen is de renovatie van woningen stilgelegd vanwege de stikstofdiscussie. Voor dat project waren alle vergunningen al verleend. In Lingewaard liggen alle bouwprojecten in de invloedssfeer van Natura 2000 gebied, waarmee alle projecten ook in het geding zijn. Naast woningbouw gaat het ook om de bouw van Windmolenproject Caprice in de uiterwaarden bij Angeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe