Een houtkachel, maar ook tuinkachels, veroorzaken volgens Johan Vollenbroek (inzetje) milieuschade en gezondheidsklachten. Hij pleit voor een verbod op het stoken van hout.
Volledig scherm
PREMIUM
Een houtkachel, maar ook tuinkachels, veroorzaken volgens Johan Vollenbroek (inzetje) milieuschade en gezondheidsklachten. Hij pleit voor een verbod op het stoken van hout. © Paul Rapp

Stoken van hout blijft ongemoeid; Overbetuwe en Lingewaard houden het bij voorlichting

ELST/ BEMMEL - Overbetuwe en Lingewaard gaan geen verbod op het stoken van hout in de algemene plaatselijke verordening (apv) opnemen. Wel wijzen beide gemeenten in een voorlichtingscampagne op de gezondheidsschade en overlast voor omwonenden.

4 reacties

 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Voor mij zou het verboden mogen worden. Ben er wel klaar mee in de stank van de buren te zitten. Soms moet je ramen sluiten om snachts een frisse slaapkamer te houden.
 • Marco Adriaan

  1 jaar geleden
  Het verbieden is m.i. voornamelijk symboolpolitiek. Als we allemaal een beetje rekening met elkaar houden komt het ook goed. Als je echt iets wil doen voor toekomstige generaties moet je er misschien serieus over nadenken zelf geen (of minder) toekomstige generaties te produceren. De factor die het meest bijdraagt aan klimaatverandering en luchtvervuiling is de mens, want hoe milieuvriendelijk je het allemaal ook gaat maken als er meer mensen bij komen gaan we de milieudoelstellingen nooit halen
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  nou ja zeg, dan kunnen wij ook wel weer gewoon kolen gaan stoken. hoe gl kan men zijn. of zit hier een te grote groep vvd'ers achter die huilie huilie gaan doen as ze hun kacheltjes en openhaarden niet meer kunnen gebruiken. en dat wil een energietransitie voor een schone en reine wereld voor de volgende generaties.
 • Christa Vogel

  1 jaar geleden
  Ramen en deuren blijven dicht dus. Jammer dat onze gemeente de vrijheid om vuile lucht te veroorzaken belangrijker vindt dan de vrijheid om schone lucht in te ademen.

Betuwe