Diede en Kira Stoel blazen even stoom af voor de deur van hun woning in Heteren,  na een ochtend vol huiswerk.
Volledig scherm
Diede en Kira Stoel blazen even stoom af voor de deur van hun woning in Heteren, na een ochtend vol huiswerk. © Erik van 't Hullenaar

Stoom afblazen onder de korf in Heteren

HETEREN - Diede (15) en Kira (13) Stoel uit Heteren hebben het goed voor elkaar. Op het grasveld voor het ouderlijk huis aan de Bretagnesingel staat sinds kort een  korfbalpaal, waarop ze na een ochtend met huiswerk even stoom kunnen afblazen. De hoge paal met korf is eigendom van Korfbal Vereniging Wageningen, waar Kira in de C2 speelt. 

,,Ik had al een lage korf, maar speel nu wedstrijden op de hoge. Nu we allemaal thuis zitten, stelt de club tijdelijk palen beschikbaar en ik heb er een gekregen", zegt de 13-jarige Kira. 

En zo kunnen de verplicht thuisblijvende pubers dagelijks wat extra energie kwijt. ,,We krijgen gewoon elke dag les, via de computer. Vanmorgen had ik geschiedenis", zegt Kira, die zich thuis verder prima vermaakt. 

Paprikaplantjes verzorgen

,,Want ik doe ook mee aan een teken-challenge, waarvoor je dagelijks een tekening moet maken. Daar kwam ik via via achter en we krijgen begeleiding van een tekenlerares. En dan verzorg ik nog mijn paprikaplantjes. De hele tuin en zolder staan er vol mee. Daar ben ik het grootste deel van het weekeinde mee bezig geweest.”

Dorenweerd College

Ook Diede heeft dagelijks online contact met school, het Dorenweerd College in Doorwerth. ,,Van ons wordt wel meer zelfstandigheid verwacht dan van de jongere groepen", zegt de 15-jarige. 

Ook hij vult de dagen met huiswerk, het doen van spelletjes met het hele gezin en buiten sporten met de bal. Zelf speelt hij in clubverband voetbal. ,,Maar hier voor de deur is het basketbal of korfbal.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe