Volledig scherm
Leerlingen van OBC Elst genieten van de trucs van een van de drie balkunstenaars die het college dinsdag bezochten. © Erik van 't Hullenaar

Straatvoetballers brengen Over Betuwe College Elst in beweging (video)

ELST - Leerlingen van Over Betuwe College Elst gaan tot april meedoen aan Futsal Fissa, een nieuw project van de KNVB om jeugd in beweging te krijgen.

Echte straatvoetballers gaven dinsdag in de grote pauze een druk bezocht voorproefje; de balvirtuozen trokken de trukendoos vol open.

Vrijwillig
Futsal Fissa is volgens de voetbalbond 'een keiharde black light party gecombineerd met zaalvoetbal'. In Elst gaan leerlingen uit het eerste en tweede jaar op vrijwillige basis een competitie spelen, twee tot drie wedstrijden in de week.

Ongeveer veertig leerlingen doen mee, waaronder ook meisjes. Teams spelen vier tegen vier. Docenten functioneren als begeleiders en zorgen dat er een toernooischema is. De school doet mee vanuit het idee dat bewegen gezond is.

ELST Leerlingen van Over Betuwe College Elst gaat tot april meedoen aan Futsal Fissa, een nieuw project van de KNVB om jeugd in beweging te krijgen.

Betuwe