Volledig scherm
Carisia en Kees 't Jong, eigenaars van streekwinkel De Lingegaerdt in Elst. © Familie ''t Jong

Streekwinkel van doof stel in Elst ‘beste winkel van Gelderland’

ELST - Streekwinkel De Lingegaerdt van het dove stel Kees en Carisia 't Jong uit Elst is bij de ‘winkelier van het jaar-verkiezing’ verkozen tot beste winkel van Gelderland. Of de zaak ook de landelijke winnaar wordt, wordt op 12 juli bekend.

De verkiezing tot beste winkelier van het jaar is een initiatief van reclamefolder.nl, een website waar consumenten folders kunnen zien van verschillende winkels. De verkiezing is uitgevoerd door de Vote Company, een bedrijf dat in opdracht online verkiezingen organiseert.

Kees en Carisia 't Jong zijn sinds voorjaar 2017 eigenaar van De Lingegaerd. Voordien woonden zij in het westen des lands, waar Kees twintig jaar afdelingschef was bij de Plus Supermarkt in Benthuizen (bij Zoetermeer). Bijzonder aan het echtpaar is dat zij beiden doof zijn. In de winkel verlenen zij ook werkgelegenheid aan mensen met een beperking.

De Lingegaerdt is niet alleen verkozen tot beste winkel van Gelderland, maar ook van de gemeente Over-Betuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe