Medewerkers van Liander leggen de laatste hand aan een nieuwe transformator in De Eshof. De oude zorgde afgelopen week voor een stroompiek die veel schade heeft aangericht in de wijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Liander leggen de laatste hand aan een nieuwe transformator in De Eshof. De oude zorgde afgelopen week voor een stroompiek die veel schade heeft aangericht in de wijk. © Erik van 't Hullenaar

Stroompiek in De Eshof vernielt huishoudelijke apparaten; ergernis over stilzwijgen Liander

ELST - Doorgebrande tv’s, computer- en tv-modems, koffiezetapparaten, magnetrons, regelkastjes voor de zonnepanelen, cv-ketels, laadpalen voor de auto en regelkastjes voor vloerverwarmingen. Bewoners van de Elster woonwijk De Eshof likken hun wonden na een onverwachte stroompiek.

5 reacties

 • A.J.A. van Rossum

  2 maanden geleden
  "Regelkastjes voor de zonnepanelen"? Die heten gewoon "omvormers". Aan de ene kant heb je het zwijgen van Liander, aan de andere kant de mensen die deze gelegenheid uitbuiten.
 • Hans Kuypers

  2 maanden geleden
  @Peter Daenszen: Liander is een overheidsbedrijven,. O.a. de provincie Gelderland is eigenaar evenals de gemeente Amsterdam
 • Joop de Oude

  2 maanden geleden
  Ik wens de bewoners veel sterkte. Mijn ervaring met Liander hiermee is niet bemoedigend. Het lijkt dan op Groningen met het verhalen van aardbevingsschade: bewijs maar dat het van overspanning komt, apparaten verouderen en gaan onverwacht stuk, gewoon toeval dat dat nu samenvalt etc., etc.
 • Peter Daenszen

  2 maanden geleden
  Liander beurt tientallen miljoenen maar beetje communicatie en schuldbewustzijn. Ho maar. Wordt tijd dat nutsbedrijven genationaliseerd worden. Weg met dat winstbejag.
 • Natalja Nijenhuis

  2 maanden geleden
  Iets met ‘als het kalf verdronken is…’