Volledig scherm
De entree van de Tuyn van Limes aan de Hoofdstraat, langs de Herveldsche Leijgraaf © DG

Studie naar archeologie en bommen in toekomstig wijkje Herveld

HERVELD - Om het wijkje Tuyn van Limes te kunnen bouwen, zijn in Herveld de eerste grondstudies op die locatie tussen Hoofdstraat, Kerkstraat en katholieke begraafplaats deze week begonnen. Het gaat om onderzoek naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog en naar archeologie. 

Op het slaan van de eerste paal moet echter nog minimaal een maand of vijf gewacht worden: dat is afhankelijk van eventuele bezwaarmakers en juridische procedures. Tegen de voorlopige opzet van het wijkje zijn acht opmerkingen van omwonenden binnengekomen. Het gaat om weerstand tegen het vervallen van vrij uitzicht, de bebouwingsdichtheid, de mogelijke hinder van omliggende bedrijven en het wegvallen van een stukje groen langs de landelijk ogende Kerkstraat.

Totaal 57 woningen

In de Tuyn van Limes moeten straks 57 woningen verrijzen, waarvan er 9 voor de sociale huur zijn bestemd. Omdat de bouwstart nog niet duidelijk is, kan projectontwikkelaar Van den Bosch uit Boven-Leeuwen nog geen woningen in de verkoop brengen. ,,Maar de interesse is groot. En zeker nu passanten zien dat er op die locatie wat gebeurt, worden we sinds deze week weer overspoeld met verzoeken voor informatie", laat een woordvoerster weten. 

Naar verwachting zal in februari of maart de Overbetuwse gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan nemen. Als uiteindelijk niemand protesteert, kan er vanaf mei gebouwd worden. Anders zal de Raad van State naar nog zo'n half jaar extra tijd nodig hebben. 

  1. Lintje voor Marianne Veens in Herveld
    PREMIUM

    Lintje voor Marianne Veens in Herveld

    HERVELD - Marianne Veens uit Herveld is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd op het toneel van Jeugdtheater de Vriendenkring verrast door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Die kwam niet alleen naar de kindervoorstelling kijken, maar kwam na afloop het toneel in de gymzaal aan het Dorpsplein op om Veens te onderscheiden. De 67-jarige Herveldse zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger in het dorp. Zo is of was ze betrokken bij de dorpskrant, het dorpshuis, de avondvierdaagse, de jeugdvakantieweek, de plaatselijke toneelvereniging en tal van andere activiteiten.

Betuwe