Volledig scherm
PREMIUM
Fynn (links) is doof geboren, zijn familie heeft de Fynn Foundation opgericht waarmee dove kids en ouders in Afrika geholpen worden. Schuin achter hem broer Mats. © Erik van 't Hullenaar

Superhelden Fynn en Mats werken bij de AH in Driel aan een wonder voor dove kinderen

Inwoners van Driel kunnen veilig over straat; er zijn namelijk liefst twee superhelden in het dorp: de broertjes Fynn (4) en Mats (8) de Jonge. Beter bekend als SuperFynn en SuperMats. 

Gehuld in het bekende blauwe pak mét cape, op maat gemaakt door hun moeder Rebecca, zijn ze deze maand opvallend vaak te vinden in de plaatselijke Albert Heijn. 

Daar kun je namelijk de hele maand mei de Fynn Foundation steunen door flessen in te leveren en het statiegeld te doneren.

Fynn, dat is dus die 4-jarige superheld. Klein, maar zeker niet verlegen. Hij werd doof geboren. Waar hij met dertien maanden cochleaire implantaten (CI’s) kreeg en nu tóch kan horen, praten en ‘gewoon’ naar de kleuterschool gaat, geldt dat voor de meeste dove kinderen in Afrika niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe