Volledig scherm
Tessa in een op de tulp geïnspireerd outfit tijdens de succesvolle verkiezing op de Filipijnen. © Tessa le Conge

Tessa (22) uit Zetten wint wereldwijde missverkiezing

PALAWAN/ZETTEN - Tessa le Conge is de nieuwe Miss Asia Pacific International.

De 22-jarige Zettense ging er tijdens de finale van de internationale schoonheidsverkiezing op het Filipijnse bountyeiland Palawan met de titel vandoor.

'Bijna niet geloven'
„Ik kan het nog bijna niet geloven", zegt Le Conge donderdag. „Er deden bijna 50 meiden van over de hele wereld mee. Op het moment dat duidelijk werd dat ik in de top 5 zat, was ik zo blij. Dat was al veel meer dan ik hoopte."

Thailand
Le Conge mocht voor Nederland uitkomen in de mondiale missverkiezing omdat ze als Miss Beauty of Gelderland begin september de op één na mooiste van Nederland werd. Toen de woensdagavond zijn climax naderde, ging het nog tussen de Zettense, Miss Thailand en Miss Filipijnen, die een thuiswedstrijd speelde. „Miss Thailand was echt geweldig, dus ik ging er vanuit dat zij zou winnen."

Kroon
Maar de jury riep Le Conge uit tot Miss Asia Pacific International 2016. „Ik barstte meteen in huilen uit. Dit is letterlijk en figuurlijk de kroon op mijn werk. Voor de eerste keer internationaal meedoen en dan loopt het zo af. In een woord: wauw."

Volledig scherm
Tessa in een op de tulp geïnspireerd outfit tijdens de succesvolle verkiezing op de Filipijnen. © Tessa le Conge
Volledig scherm
In het midden Tessa le Conge, Miss Bikini 2016 .

Betuwe