Volledig scherm
Tessa: "Ik ben heel trots dat ik Gelderland mag vertegenwoordigen." © Gerard Burgers

Tessa le Conge (22) uit Zetten is mooiste van Gelderland

NUNSPEET/ZETTEN - Tessa le Conge uit Zetten is zaterdag in Nunspeet uitgeroepen tot Miss Beauty of Gelderland. Toen ze zaterdagavond haar naam hoorde sloeg ze als een volwaardig Miss Universe haar handen voor haar gezicht. Concurrenten vielen haar in de armen. De kroon ging in het lange donkere haar. De tranen werden verruild voor de trotse lach. „Hier heb ik zolang voor gewerkt."

De volgende ochtend is ze nog steeds in een euforische stemming. „Goedemor- euh, -middag, bedoel ik!", Tessa is zondagmiddag rond 12.00 uur net wakker. „We hebben nog even een afterparty gehad met familie en vrienden", verontschuldigt ze zich.

Zenuwslopend
De Zettense is weer terug op aarde na de missverkiezing in Nunspeet. Daar won ze het felbegeerde kroontje na een traject van bijna 3 maanden. „De top 5 werd al naar voren geroepen, maar mijn naam kwam maar niet. Gelukkig werd ik als laatste toch naar voren geroepen", vertelt ze. „Vervolgens sta je daar, het is zo zenuwslopend. Toen ik mijn naam hoorde, kon ik alleen maar huilen."

Meer dan beauty
Tessa mag nu voor Gelderland naar de nationale finale op 10 september. „Ik ben ontzettend trots dat ik Gelderland straks mag vertegenwoordigen", vertelt ze. Samen met de elf andere provinciemissen wordt ze klaargestoomd voor de grote eindshow.

„We gaan vanaf donderdag ongeveer één keer per week naar Hilversum om daar te werken aan het lopen op een catwalk en dansen. Ook gaan we daar de sportschool in", legt ze uit. Het sporten ligt Tessa wel. Ze doet al jaren aan trampolinespringen op nationaal niveau.

Naast de fysieke skills moet een goede Miss Beauty ook communicatief vaardig zijn. Tessa heeft het wat dat betreft allemaal. Ze werkt voor een communicatiebureau in Arnhem en werkt momenteel bij de afdeling communicatie van de gemeente Zevenaar. „Aankomende week moet ik gewoon weer werken, dus ik moet donderdag wel wat regelen", lacht ze. Maar ook op het werk zijn ze trots op Tessa. „Ik denk dat het wel goedkomt", besluit ze lachend.

Bekijk hier de beelden van de uitreiking:

Betuwe