Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige bejaardenhuis Hoge Hof, waar nu een zware verpleegfunctie in zit. Als 200 meter verderop een nieuw verpleegcomplex is gebouwd, gaat dit pand tegen de vlakte en komen er vooral appartementen voor vitale ouderen voor terug. Waardoor een soort bejaardenhuis-3.0 ontstaat in Herveld.

Toch gemeenschapszaal voor nieuwe Hoge Hof in Herveld, dat 'bejaardenhuis 3.0' wordt

HERVELD/ANDELST - Op het te herbouwen terrein van de Hoge Hof in Herveld komen vooral woningen voor vitale senioren en jongeren die onder begeleiding wonen. Omdat er hoogstwaarschijnlijk ook een gemeenschappelijke recreatiezaal terugkeert, zal het terrein eigenlijk weer goeddeels de functie van het aloude bejaardenhuis uit de jaren zeventig krijgen. 

Woonstichting Valburg heeft als eigenaar van de grond tekeningen over de invulling gemaakt. De huidige bewoners van het oude bejaardenhuis - veelal hoogbejaarden die zware verpleegzorg nodig hebben - vertrekken naar de overzijde van de Hoofdstraat: in een de boomgaard achter boerderij De Zandakkers bouwt zorginstelling SamenZorgen vanaf komend najaar een nieuwe complex.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe