Toch hoge reclamemast langs A15 op bedrijventerrein Park-15

OOSTERHOUT/ ELST - Langs de A15 bij de aansluiting Elst/ Oosterhout komt toch een hoge reclamemast.

Volledig scherm
De reclamepaal zoals die langs de A15 op Park-15 moet komen. © eigen foto

Die wordt met 25 meter iets lager dan de mast van 35 meter waar begin dit jaar nog plannen voor waren. Volgens de jongste Overbetuwse regels is 25 meter de maximale hoogte. 

De mast komt op Park-15 en wordt behangen met vier reclameborden van bijna 5 meter breed. McDonald’s krijgt bovenaan het grootste bord, van 4 meter hoog.

De drie borden daaronder worden elk 2,40 meter hoog en komen voor rekening van het Shell-tankstation, de nog te bouwen Febo-vestiging en CarWash. Er komen steeds twee borden, aan beide zijde van de paal; in zowel westelijke als oostelijke richting.

De reclamebakken worden van binnen met led-lampen verlicht. Hierdoor is er minder lichtuitstraling naar boven, zoals bij conventionele, externe aanlichting van onder. Die laatste vorm zorgt voor nogal wat lichtvervuiling bij laaghangende bewolking.

(Lees verder onder de foto)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe