‘De Baron’ van Toneelgroep Hemmen is een komedie in drie bedrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De Baron’ van Toneelgroep Hemmen is een komedie in drie bedrijven. © Erik van 't Hullenaar

Toneelgroep Hemmen trekt meer bezoekers dan het dorp inwoners telt

HEMMEN - Toneelgroep Hemmen viert haar 35-jarig jubileum vanavond met het stuk ‘De Baron, een Betuwse historie’Fictie, maar het zou zómaar echt gebeurd kunnen zijn. Plaats van handelen is bijzonder: het voormalig onderstation, nabij station Hemmen-Dodewaard.

Quote

Het is ernstig om te lachen

Nelleke Koetsier, Regisseur Toneelgroep Hemmen

Publiek moet zich warm kleden, want het voormalig onderstation waar Toneelgroep Hemmen haar jubileumstuk zes keer opvoert, is niet verwarmd. Via een smalle zandweg die langs het spoor oploopt bereikt men de bijzondere locatie aan het Stationspad. 

Rond 1920 is in Nijmegen een elektriciteitscentrale gebouwd. Vanuit deze centrale kwam de stroom naar Hemmen, naar het eerste verdeelstation van de regio. Het pand vormt het decor voor De Baron, een Betuwse historie, geschreven door lid van de toneelgroep Chris Raats. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe