Volledig scherm
Burgemeester Toon van Asseldonk bij zijn aantreden in 2013 in de gemeente Overbetuwe. © Erik van 't Hullenaar

Toon van Asseldonk stapt na zes jaar op als burgemeester van Overbetuwe

ELST - Burgemeester Toon van Asseldonk (64) van Overbetuwe zegt in april 2019 niet nog een termijn als burgemeester te willen. Hij kondigt vandaag aan niet voor een herbenoeming te gaan na zijn eerste termijn van zes jaar.

Van Asseldonk licht zijn besluit toe op de website van de gemeente. Hij zegt daar in zijn werkzame leven nooit langer dan een periode van zes jaar hetzelfde werk te hebben gedaan. ,,Na die periode ontstaat bij mij de behoefte om een andere weg in te slaan. Dat is ook nu het geval, ondanks het feit dat het ambt van burgemeester mij bijzonder veel uitdaging en voldoening gaf en geeft.”

Geraniums

Van Asseldonk werd in 2013 burgemeester van Overbetuwe. Het was zijn eerste burgemeestersbaan. ,,Daarvoor heb ik ook nooit gewerkt als wethouder of raadslid’’, zegt hij. Eerder werkte Van Asseldonk, opgeleid tot economisch geograaf, onder andere voor de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland en voor een adviesbureau op het gebied van Business Development.

Van Asseldonk weet nog niet wat hij na zijn burgemeesterschap gaat doen. ,,Volgend jaar ben ik 66 en ik verwacht niet dat er dan nog een fulltime baan op mijn pad komt.’’ Wat pertinent niet gebeurt, is dat hij achter de geraniums gaat zitten. ,,Ik denk voor straks aan een combinatie van commissariaten, bestuursfuncties en vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld bij Vluchtelingenwerk. Daar ben in het verleden ook actief voor geweest.’’

Van Asseldonk en zijn echtgenoot blijven ook na zijn afscheid als burgervader in Randwijk wonen. ,,Wij wonen daar bijna twintig jaar en zijn daar erg gelukkig.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe