De Heldringstichting in Zetten.
Volledig scherm
De Heldringstichting in Zetten. © Eveline Van Elk

Twee verdachten in Nijmeegse loverboyzaak opgepakt

NIJMEGEN/ ZETTEN - De politie heeft in het onderzoek in de Nijmeegse loverboyzaak in mei twee verdachten opgepakt. Geholpen heeft het allerminst, stelt een vader van een van de slachtoffers. Zijn dochter wordt binnen ggz-instelling ProPersona nog steeds lastig gevallen en misbruikt door loverboys.

De vader kwam er per toeval achter door een opmerking van de vertrouwensarts toen hij recent zijn dochter in de ggz-kliniek bezocht. Het meisje werd vanwege loverboys uit een Brabantse jeugdzorginstelling overgeplaatst naar de O.G. Heldringstichting in Zetten. Ook bij de Heldring werd ze volop belaagd.

Onder controle van loverboys

Daardoor kreeg ze zoveel geestelijke problemen dat ze voor haar eigen veiligheid werd opgenomen in de psychiatrie. ,,Ondertussen weet iedereen, ik niet, daar binnen het behandelende team dat ze nog steeds onder controle staat van die loverboys. Nog steeds.’’

De politie heeft haar telefoon opnieuw onderzocht. ,,Het is zeer dapper dat ze aangifte heeft gedaan. Ze is doodsbang, maar ze wil dat het stopt’’, zegt de vader.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe