Berrie Manekke aan de Broekstraat waar een veertig meter hoge mast voor een 5G netwerk komt. Omwonenden voelen zich overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berrie Manekke aan de Broekstraat waar een veertig meter hoge mast voor een 5G netwerk komt. Omwonenden voelen zich overvallen. © Erik van 't Hullenaar

Valburg overvallen door 5G-mast: ‘Er werd bij mij beton geleverd voor de fundering, dat bleek naar de overkant te moeten’

VALBURG - Een 40 meter hoge 5G-mast aan de Broekstraat. De werkzaamheden voor de aanleg zijn al begonnen. Tot groot ongenoegen van omwonenden en de Dorpsraad Valburg.

5 reacties

 • Bee

  2 jaar geleden
  Niet zo gek dat juist hier slecht over gecommuniceerd wordt. Er worden wereldwijd veel vraagtekens gezet bij de veiligheid van een 5G netwerk. Onderzoek naar 2G, 3G en 4G heeft al aangetoond dat er schade optreedt. En wat te denken van het groeiend aantal mensen die zeer gevoelig zijn voor straling en magnetische velden. Er geldt alleen nog maar op papier een voorzorgsprincipe. Met de coronacrisis wordt dat principe maar weer eens heel duidelijk. Op alle andere gebieden kunnen we gewoon proefkonijnen uithangen.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Daar heb je helemaal geen 5G voor nodig, dus niet gaan overdrijven.
 • Rino

  2 jaar geleden
  Dus wel berichten via de app krijgen, maar natuurlijk geen zendmast in de buurt. 
 • Mattie

  2 jaar geleden
  5G, stop er mee. Het is helemaal nog niet bekend of deze straling op den duur schadelijk is.
 • RuckBogers

  2 jaar geleden
  Vreemde wereld. Je mag protest aantekenen tegen windmolens en ellenlang erover debatteren, een 5g mast á 40 meter wordt gewoon neergezet. Klopt niks van.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Betuwe