Berrie Manekke aan de Broekstraat waar een veertig meter hoge mast voor een 5G netwerk komt. Omwonenden voelen zich overvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berrie Manekke aan de Broekstraat waar een veertig meter hoge mast voor een 5G netwerk komt. Omwonenden voelen zich overvallen. © Erik van 't Hullenaar

Valburg overvallen door 5G-mast: ‘Er werd bij mij beton geleverd voor de fundering, dat bleek naar de overkant te moeten’

VALBURG - Een 40 meter hoge 5G-mast aan de Broekstraat. De werkzaamheden voor de aanleg zijn al begonnen. Tot groot ongenoegen van omwonenden en de Dorpsraad Valburg.

5 reacties

 • Bee

  1 jaar geleden
  Niet zo gek dat juist hier slecht over gecommuniceerd wordt. Er worden wereldwijd veel vraagtekens gezet bij de veiligheid van een 5G netwerk. Onderzoek naar 2G, 3G en 4G heeft al aangetoond dat er schade optreedt. En wat te denken van het groeiend aantal mensen die zeer gevoelig zijn voor straling en magnetische velden. Er geldt alleen nog maar op papier een voorzorgsprincipe. Met de coronacrisis wordt dat principe maar weer eens heel duidelijk. Op alle andere gebieden kunnen we gewoon proefkonijnen uithangen.
 • Mattie

  1 jaar geleden
  Daar heb je helemaal geen 5G voor nodig, dus niet gaan overdrijven.
 • Rino

  1 jaar geleden
  Dus wel berichten via de app krijgen, maar natuurlijk geen zendmast in de buurt. 
 • Mattie

  1 jaar geleden
  5G, stop er mee. Het is helemaal nog niet bekend of deze straling op den duur schadelijk is.
 • RuckBogers

  1 jaar geleden
  Vreemde wereld. Je mag protest aantekenen tegen windmolens en ellenlang erover debatteren, een 5g mast á 40 meter wordt gewoon neergezet. Klopt niks van.
 1. Betuwse terrassen snel gevuld: ‘Ik kan de lokroep van een getapt biertje niet weerstaan’
  PREMIUM

  Betuwse terrassen snel gevuld: ‘Ik kan de lokroep van een getapt biertje niet weerstaan’

  HUISSEN/ELST - Hoofdschuddend kijkt een Huissense naar de lange rij wachtenden in de Langestraat. ,,Geeft de Action alles gratis weg?”, vraagt zij zich af. Als ze wat beter kijkt, ziet ze dat de zeker veertig mensen wachten totdat grand café Big Fish open gaat. Om klokslag twaalf uur knipt een medewerker het gewraakte lint door en nemen eerst Athalia Augustin en daarna Helma Jeurissen, beiden uit Huissen, plaats op het terras in hun woonplaats.
 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Betuwe