Volledig scherm
Commissaris van de Koning John Berends (links) liet donderdag Toon van Asseldonk de benodigde papieren als waarnemend burgemeester van Hattem tekenen. © provincie Gelderland

Van Asseldonk burgemeester in Hattem

RANDWIJK/HATTEM - Toon van Asseldonk wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Hattem. De Randwijker stopte in april met het burgemeesterschap van Overbetuwe. 

Hattem is de meest noordelijke gemeente van Gelderland, tegen Zwolle aan gelegen. Het stadje telt dik 12.000 inwoners. De 65-jarige Van Asseldonk begint aanstaande dinsdag aan zijn tijdelijke burgemeesterschap daar. Zoiets duurt doorgaans enkele maanden tot een half jaar, totdat Hattem een nieuwe burgemeester heeft gevonden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe