Volledig scherm
Afscheid van Sinterklaas in Driel © Rolf Hensel

Van Madriel naar Madrid, de Sint is weer uitgezwaaid

MADRIEL - In Driel, het dorp in de Betuwe dat rond de sinterklaastijd als ‘Madriel’ te boek staat, is vandaag onder grote belangstelling afscheid genomen van de Spaanse goedheiligman. 

De stichting achter het Drielse kinderfeest wil met de naam Madriel uitstralen de 'hoofdstad’ van de Betuwe te zijn als het gaat om het in- en uitluiden van Sinterklaas en gezien de grote belangstelling is die claim gerechtvaardigd ook. 

Mede door de inmiddels tot een traditie uitgegroeide uittocht op 6 december. Die begon ooit met een bijeenkomst in de Maria Geboortekerk aan het Polenplein in Driel, maar de belangstelling is inmiddels zo groot dat de kerk alle belangstellenden niet meer aan kan. Gelukkig ligt de kerk pal aan het Polenplein in het dorpshart van Madriel en daar was ruimte genoeg om alle kinderen, ouders en grootouders op te vangen. 

Na de start op het plein volgde de (korte) optocht naar de Nederrijn, waar de boot naar Spanje op Sinterklaas en zijn pieten al lag te wachten. Ook de rood-gele plaatsnaamborden Madriel kunnen weer voor een maandje of elf naar de opslag. Madriel is sinds vanavond weer gewoon Driel. 

Volledig scherm
© Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe