Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Vanaf 2017 ander formaat vuilcontainer voor inwoners Overbetuwe

ELST/ ANDELST - Inwoners van Overbetuwe kunnen vanaf januari hun grijze of groene container gratis omwisselen voor een ander formaat. Daarvoor moet wel een individuele afspraak worden gemaakt.

Overbetuwe voert per 1 januari nieuw afvalbeleid in, wat voor inwoners concreet inhoudt dat het legen van de groene container met groente-, fruit- en tuinafval (gft) gratis wordt en het legen van de grijze container met restafval duurder. Ook wordt vanaf januari begonnen met het gratis ophalen van zogeheten pmd-afval; daarbij gaat het om plastic, metalen (blik) en drankenkartons.

Ander formaat
Vanwege de wijzigingen verwacht Overbetuwe dat relatief veel inwoners een ander formaat groene- of grijze container willen. Voor deze (gratis) ruil moet wel een afspraak worden gemaakt via internet of telefonisch via de zogeheten diftarlijn: telefoonnummer 0800-0233399.

Dat kan vanaf 1 januari. Er moet dan een specifieke afspraak worden gemaakt voor de ruil. Dat gratis ruilen kan tot en met 30 juni.

Tarieven
In de nieuwe situatie moeten inwoners van Overbetuwe, naast het vaste jaartarief, alleen nog voor het legen van de grijze container met restafval betalen. Daarvoor wordt per keer een bedrag in rekening gebracht: 2,72 euro voor het aanbieden van afval in een ondergrondse container, 6,34 euro voor de container van 140 liter en 9,66 euro voor de container van 240 liter.

Betuwe