Volledig scherm
De tuin aan de Ernst Casimirstraat zoals deze er zondagochtend bijlag. © Karel Gommer

Vandalen veranderen tuin in vuilnisbelt

ELST - Joop en Riet Beusichem uit Elst kregen zondagochtend vroeg de schrik van hun leven. Ze werden wakker door de bel en zagen dat de voortuin van hun huis aan de Ernst Casimirstraat was veranderd in een vuilnisbelt. Vandalen bleken er plezier in te hebben gehad de inhoud van een vuilcontainer in hun tuin te legen.

,,Ik vraag me af waar wij dat aan te danken hebben", zegt Riet Beusichem. ,,Wij wonen hier al bijna veertig jaar en doen nog geen mus kwaad."

Voor het huis stond niemand, maar wel lag de hele voortuin bezaaid met afval. Afkomstig van een voor hun huis geposteerde vuilcontainer van Vivare.

,,In januari was er brand aan de overkant van de straat", legt Riet uit. ,,Dat huis wordt gerenoveerd en alle rommel wordt gestort in een container."

Schuldigen

Ze denk te weten wie de schuldigen zijn. ,,Ik stond nog maar net op straat toen er drie jongens om de hoek kwamen lopen. Ze deden of ze van niets wisten. Een klopte me nog bemoedigend op de schouder. 'Sterkte ermee mevrouw', zei hij. Maar mijn gevoel zegt me dat zij er achter zaten. Alsof ze onze reactie wilden zien."

Vernielingen

De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse, maar stelt desgevraagd weinig te kunnen doen. De drie jongeren maakten zich net voor de komst van de politiewagen uit de voeten. Samen met hun buurman Karel Gommer brachten Joop en Riet de tuin zelf weer op orde. Joop Beusichem: ,,Helemaal in orde is alles nog niet, want er zijn ook vernielingen aangericht. Drie tuinlampen waren stuk en een stroomkabel uit de grond getrokken. Ook lagen de stenen van onze waterput verspreid door de hele tuin. Wij hebben Vivare gevraagd om de container zo snel mogelijk weg te halen. Die is sowieso vol. Wij zitten er niet op te wachten dat volgend weekeinde hetzelfde gebeurd."

Betuwe