Scholieren krijgen tekst en uitleg over een Jeep uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Foto: Erik van ‘t Hullenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Scholieren krijgen tekst en uitleg over een Jeep uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Veel aandacht voor Slag in de Betuwe tijdens herinneringsweekeinde The Island

ELST - Elk jaar wordt herinneringsevenement The Island dat stilstaat bij de slag om de Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog groter op van opzet. Jaarlijks doen er meer deelnemers mee en zijn er op het terrein aan de Logtsestraat in Elst meer legertenten en oude legervoertuigen te zien. 

Daarnaast zijn er steeds meer activiteiten, zoals droppingen (zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober om 9.30 uur), schijngevechten tussen geallieerden en Duitsers waarbij voor enkele duizenden euro’s aan munitie wordt verschoten en waarbij ontploffingen zijn te horen.

Er is een evacuatietocht en er is zelfs een tijdelijk oorlogsmuseum ingericht op Landgoed Schoonderlogt op de grens van Elst en Valburg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe