Veel inwoners van Overbetuwe met coronabesmetting opgenomen in ziekenhuis

ELST/ ARNHEM/ RENKUM - Het aantal mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een besmetting met het coronavirus is met name in Overbetuwe fors. Het gaat volgens het RIVM om 38 mensen, een stijging van 6 mensen ten opzichte van gisteren.

Het RIVM meldt sinds 31 maart het aantal ziekenhuisopnamen en niet meer het aantal mensen dat positief getest is op corona, zoals in de maand daarvoor. Met 61 positief geteste mensen op 30 maart viel Overbetuwe ook al op. Het zat met dat hoge aantal besmettingen Arnhem (63) en Berg en Dal (69) op de hielen.

Volgens de cijfers liggen er nu 30 inwoners van Arnhem in het ziekenhuis, 2 meer dan gisteren. Het RIVM meldt de opname van 17 inwoners van Lingewaard tegen 14 de dag ervoor.

Geringe stijging

Net als in Arnhem en Lingewaard stijgt in Renkum en Rheden het aantal ziekenhuisopnames niet veel. In Renkum gaat dat met 1 naar 11 in totaal, in Rheden van 20 naar 22. Uit Rozendaal is nog steeds slechts 1 inwoner opgenomen. Afgezet tegen hun aantal inwoners hebben de gemeenten Rheden en Rozendaal wel relatief veel inwoners met een besmetting.

Ook in Neder-Betuwe zijn, gezien het aantal inwoners van die gemeente, relatief veel mensen opgenomen in een ziekenhuis. Daar gaat het om 26 inwoners, 4 meer dan op 31 maart.

Nijmegen heeft de meeste inwoners van de regio die met een coronabesmetting in het ziekenhuis liggen: 79.

Volledig scherm
© Jordi Deckert/Eastview media

Betuwe