Simon Tahamata in het shirt van de oud-internationals. Het door hem gesigneerde Feyenoordshirt gaat ruim aan kop bij de veiling voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken.
Volledig scherm
Simon Tahamata in het shirt van de oud-internationals. Het door hem gesigneerde Feyenoordshirt gaat ruim aan kop bij de veiling voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken. © ANP

Veiling voor Molukken: Hoeveel is het laatste Feyenoord-shirt van Simon Tahamata waard?

ELST - Een door Simon Tahamata gedragen en gesigneerd shirt van Feyenoord gaat met vlag en wimpel voorop bij de veiling van Overbetuwe4Ambon voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken.

Wie het shirt van de meest succesvolle Moluks-Nederlandse voetballer ooit in bezit wil krijgen, moet daar in elk geval meer dan 450 euro voor bieden. Want dat is het tot nu toe hoogste bod op het Rotterdamse rood-wit dat Tahamata ooit droeg.

Het is ook het enige shirt dat de oud-voetballer nog in bezit heeft. Maar hij stelde het beschikbaar aan Overbetuwe4Ambon toen hij hoorde van de plannen om in Overbetuwe geld in te gaan zamelen voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken.

NEC-shirt van Foor

Naast het shirt van Tahamata zitten er nog drie shirts in de veiling, een shirt van De Graafschap dat door de gehele selectie is ondertekend. Een shirt van Vitesse dat ook door de hele selectie van een handtekening is voorzien en tenslotte een gesigneerd NEC shirt van Navarone Foor. 

Dat laatste shirt kan voor 46 euro worden gekocht, want het hoogste bod tot nu toe ligt 1 euro lager. Op het geel-zwart van Vitesse is tot nu toe 70 euro geboden.

Het door de gehele selectie ondertekende blauw-wit uit Doetinchem doet het in de Betuwe verrassend genoeg beter dan de shirts uit Arnhem en Nijmegen, want op het shirt van De Graafschap is tot nu toe 81 euro geboden. 

Bieden kan nog via e-mail op roeleeftingwesteraam@me.com. De veilig duurt tot 15 maart. De opbrengst gaat in zijn geheel naar wederopbouwprojecten op de Molukken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe