Veraluxe laat een nieuw gebouw neerzetten aan de Industrieweg in Elst.
Volledig scherm
Veraluxe laat een nieuw gebouw neerzetten aan de Industrieweg in Elst. © Veraluxe

Veraluxe verruilt Slijk-Ewijk voor Elst

SLIJK-EWIJK/ELST - Veraluxe, een bedrijf voor het ontwerp en plaatsen van luxe tuinconcepten, gaat zich vestigen in Elst. De huidige locatie in Slijk-Ewijk wordt te klein en past niet meer bij het imago van het bedrijf.

Aan de Industrieweg in Elst is de bouw van een nieuw bedrijfspand inmiddels begonnen. Directeur Luuc Strucks laat daar een zogeheten experience centre bouwen. ,,Dat centrum moet het visitekaartje van het bedrijf worden. Klanten kunnen daar zelf ervaren hoe onze producten er in het echt uit zien”, zegt Strucks. 

Veraluxe ontwerpt en plaatst op maat gemaakte terrasoverkappingen, tuinkamers en carports en maakt ook volledige tuin- en terrasontwerpen. Bij het bedrijf werken momenteel vier mensen in vaste dienst en een aantal oproepkrachten. Strucks verwacht niet dat de verhuizing ook extra arbeidsplaatsen op gaat leveren. De verhuizing heeft vooral te maken met de bereikbaarheid van zijn bedrijf en de uitstraling.

Slijk-Ewijk uit de route

,,We hebben in Slijk-Ewijk in principe ruimte genoeg. Maar we richten ons op het hogere segment en de klanten willen graag zelf zien wat we te bieden hebben. Dan vormen die tien minuten van de snelweg op binnendoor weggetjes toch een hindernis. En hoewel het er hier netjes uitziet, merk je toch dat we in een oude aardappelschuur zitten. In Elst zijn we beter bereikbaar en kunnen we een nieuw en modern experience centre neerzetten, waar onze producten beter tot hun recht komen", verwacht Strucks.

Op de nieuwe locatie worden ook een magazijn, productiehal en opslagruimte ondergebracht. ,,En natuurlijk richten we het terrein in met een mooie tuin en terras, ons visitekaartje zeg maar.”

Tuinaanleg door hovenier

Naast het ontwerpen, bouwen en plaatsen van voorzieningen in de tuin, ontwerpt Veraluxe ook het tuinontwerp zelf. ,,We kunnen ook de aanleg van de tuin regelen, maar dat werk doen we niet zelf. Daarvoor werken we samen met een hoveniersbedrijf. We merken dat klanten graag ontzorgd willen worden en het werk van a tot z uit handen willen geven. Door deze samenwerking kunnen we ook daar in voorzien.”

De huidige coronacrisis heeft vooralsnog geen invloed op de bouw. ,,We merkten bij de uitbraak dat het rustiger werd, maar nu neemt de belangstelling juist toe. Mensen zijn meer thuis en gaan dan ook de verblijfskwaliteit van hun tuin belangrijker vinden. En hoewel ik nooit zal zeggen dat die coronacrisis gunstig voor ons is, denk ik wel dat die trend om meer aandacht aan de eigen leefomgeving te geven, ook na de crisis blijft.”

Strucks verwacht in maart volgend jaar de deuren in Elst te openen. ,,We kunnen er eerder in, maar dan willen we eerst het gebouw inrichten en natuurlijk het terrein zelf. Dat moet er piekfijn bijliggen als we de klanten in het experience centre gaan ontvangen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe