Impressie voorgevel vernieuwde gemeentehuis in Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie voorgevel vernieuwde gemeentehuis in Elst. © Gemeente Overbetuwe

Verbouwing gemeentehuis kost mogelijk nog meer dan 8,6 miljoen

ELST - De verbouw van het gemeentehuis in Overbetuwe kan opnieuw duurder uitvallen door prijsstijgingen in de bouw. Daarvoor waarschuwt wethouder Wijnte Hol.

7 reacties

 • Socrates3

  3 jaar geleden
  Waarom niet die prachtige gevels doorgetrokken ipv een ‘doorkijkdoos’! 
 • Theo42

  3 jaar geleden
  Dat nieuwe gemeentehuis zou “slechts” 29 miljoen kosten. Maar in de praktijk zou het nog hoger zijn uitgekomen.
 • DidbeZ

  3 jaar geleden
  Kwalitatief hoogwaardig stukje weer van onze Gelderlander... Ik ken wat meer details en dit stuk raakt (weer) kant nog wal. Informatie verdraaien zodat het neerhalen van de gemeente weer door kan.... En dan ook nog ‘premium’ noemen. Steek er dan ook tijd en energie in om het goed te doen of verander het woord ‘premium’ in ‘sappige koppen’ en wees eerlijk tegen je (betalende) lezer....
 • PeterM

  3 jaar geleden
  En dan praten we nog altijd over lapwerk, komt het bij lange na niet in de buurt van duurzaamheidsdoelstellingen die er wel waren bij een nieuw gemeentehuis. Moeten er nog oplossingen gevonden worden voor de parkeerdruk. 
 • Billie84

  3 jaar geleden
  Dit heeft niets te maken met begroten of het niet kunnen begroten. Dit is iets wat binnen de hele bouwsector speelt, de economie trekt aan, er zijn meer opdrachten maar door de crisis zijn er minder aannemers over gebleven is er een te kort aan vakpersoneel. Dan komt al snel marktwerking kijken, een hogere vraag en lager(dan wel een gelijk gebleven) aanbod zal de prijs laten stijgen! De eerste opgave was gesteld tijdens de crisis, toen was de prijs van 5 miljoen niet zo gek en conform de markt, alleen door uitstel wordt pas later gebouwd en dus is de prijs nu veel hoger.

Betuwe