Volledig scherm
PREMIUM
De Wageningestraat nabij de aansluiting A15 © dg

Verkeerslichten A15 Andelst verfijnder afgesteld en gelinkt aan spoorwegovergang

ANDELST/ZETTEN - De verkeerslichten op de Wageningsestraat bij de A15-aansluiting Andelst/Zetten worden dit weekend vernieuwd. Ze worden ook meteen optimaler afgesteld, om het verkeer beter te laten doorstromen. 

Behalve dat de groen-oranje-rode lampen en palen vervangen worden, is er 'aan de achterkant’ ook nieuwe software geïnstalleerd. Bijzonder daarbij is dat er voor het eerst een koppeling is gemaakt tussen de verkeerslichten bij de snelweg op- en afritten en de 350 meter noordelijker gelegen spoorwegovergang bij station Zetten/Andelst. De spoorbomen zitten relatief lang dicht voor de trein richting Arnhem: ze gaan al omlaag voordat de trein stilstaat bij het perron. Daarom komt er 2 minuten later relatief veel autoverkeer vanuit de richting Zetten op de A15-aansluiting af. De verkeerslichten spelen daar na dit weekend beter op in door langer groen te tonen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Overvallers stel 150 merkzonnebrillen bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleurige’ Renault Captur
    update | video

    Overval­lers stel 150 merkzonne­bril­len bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleu­ri­ge’ Renault Captur

    ELST - Bij de ramkraak op Rolf Brillen in Elst hebben de overvallers in de nacht van woensdag op donderdag 150 merkzonnebrillen weggegrist. Ze snelden vervolgens weg in een lichtkleurige Renault Captur. De totale waarde van de buit bedraagt volgens eigenaar Rolf Nieuwenhuis circa 20.000 euro. ,,Heel vervelend allemaal, maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade."

Betuwe